Actueel

Nieuwkomersconsulent

Voor vragen rondom het onderwijs aan Nieuwkomers is er sinds augustus 2017 de Nieuwkomersconsulent van Wereldkidz. Het is bedoeld voor iedereen die binnen Wereldkidz werkt met Nieuwkomers of die met Nieuwkomers gaat werken.

Waarvoor?
Bij de intake; Bij het uitstippelen van een passende leerlijnen en het uitzoeken van de geschikte leerstof; Advies over de didactische- en pedagogische aanpak voor Nieuwkomers; Signalering en verwijzing bij sociaal-emotioneel gerelateerde problematiek; Onderzoek d.m.v. gerichte toetsing en observatie; Voorlichting; Meedenken in...

Wie?

Tessa Lambooij is Nieuwkomersconsulent (en Leerkracht) binnen Wereldkidz. Zij is werkzaam op WereldKidz de Hoogstraat. Tessa werkt al jaren met Nieuwkomers en ze haalt er daarnaast plezier uit om anderen voor te lichten over de specifieke aanpak van het onderwijs. Momenteel volgt ze de opleiding 'Co-teaching' om nog beter te kunnen ondersteunen.

Waar en hoe?
De consultaties vinden plaats in de school/in de klas. Als leerkracht kun je via de Intern Begeleider hulp van Tessa aanvragen. Schoolleiders en Intern Begeleiders kunnen rechtstreeks contact opnemen met Tessa.

Media
  • nieuwkomers.jpg